În ultima perioadă am lucrat pe partea de corectură la câteva cărți foarte interesante, dintre care îmi permit să insist să vă recomand mai ales o parte. Și încep cu primul volum din Eșecuri de succes, carte apărută la EVR!KA Publishing în urma proiectului inițiat în 2017 de Vlad Mocanu, cel care a consemnat toate interviurile și a pus laolaltă poveștile oamenilor de afaceri prezenți în această carte, și-a dorit să abordeze această temă de-a dreptul tabu în mediul de afaceri — și nu numai: eșecul.

Cei pe care îi veți descoperi în paginile acestui volum provin din domenii foarte diferite, au avut parcursuri care, prin șiruri de eșecuri și succese, i-au purtat în același loc: cel al unei experiențe gata de împărtășit cu folos. 

Autori

Textele din volum sunt semnate de: Sergiu Voicu (jurnalist economic), Andrei Amos (fondator Stifler.ro), Cornel Amariei (CEO și fondator .lumen), Dan Ștefan (fondator Autonom Group), Daniel Galea (co-fondator Piața9), Daniela Marișcu (fondator AQUATICA EXPERIENCE), Doina Cepalis (CEO și fondator Te-Rox), Dorin Chițiba (owner și fondator Exclusiv Distribution), Emanuel Poștoacă (co-owner Nordis Management), Felix Patrășcanu (owner FAN Courier), George Nedelcu (Life Coach), Irina Alionte (fondator Bodyshape Transformation Centre), Marius Morra (CEO și co-fondator TOKERO Crypto Exchange), Matei Baciu (fondator Materom), Mihaela Ganciu (fondator și owner Caracteristic), Mircea Stan (co-fondator și CEO Postis), Nicoleta Hrițcu (owner Cuptorul Moldovencei), Paul Dan Pașcalău (co-fondator și CEO White Pipe), Răzvan Crișan (co-fondator și CEO Kane Group), Roxana Domnica (fondator MORE Networking), Ruben Marian (CEO și fondator Utilben), Sandu Băbășan (CEO și co-fondator Blugento România), Sergiu Neguț (fondator fintechOS),  Tiberiu Stoian (general manager EXONIA Packaging Factory), Vlad Sarca (partener Sparking Capital) și Voicu Oprean (CEO și fondator AROBS Transilvania Software).

Ce a făcut Eșecuri de succes I pentru mine?

Mi-am dat seama de cât de multe lucruri știu (incredibil de multe) și aplic (infinit mai puține) în viața de zi cu zi, deși eu sunt mai degrabă soloprenor, câte informații și metode de lucru și feluri de a gândi se aplică și în viața unui freelancer, așa cum am fost eu de prin 2017 încoace, excepție făcând ultimii aproape doi ani, de când a început nebunia cu Revista GOLAN. Ce pot să zic acum, ca să-mi torn cenușă-n cap doar parțial, este că mi-ar fi prins bine să citesc Eșecuri de succes de la începutul proiectului editorial al revistei la care sunt co-fondator, aș fi evitat o grămadă de probleme… și cu siguranță aș fi dat de altele, dar măcar aș fi avut o bază de gândire orientată spre business, nu doar bucuria de a face ce-mi place pe parte editorială.

În plus, cartea asta mi-a confirmat că echilibrul în toate poate fi una dintre cheile spre… împăcare, ca să nu zic iarăși succes, deși pentru mine sunt parțial sinonime. Că instinctul se poate combina cu informația obiectivă în argumentele luării unei decizii, că o plimbare în natură sau o cafea bună și o jumătate de zi liberă fac echipă excelentă cu presiunea zilelor care par interminabile și solicitante.

Ce poate face Eșecuri de succes I pentru tine?

Cartea asta poate să-ți amintească, prin povești de viață cu care să rezonezi în totalitate și prin altele, în care poate că nu te vei regăsi deloc, de faptul că și cei pe care îi admirăm sau, mai rău, îi invidiem sau îi judecăm sunt oameni reali, cu dorințe și speranțe și bucurii care își au rădăcinile în lucrurile mici: sănătate, cei dragi aproape etc. Dincolo de asta, drive-ul necesar pentru a clădi și mai ales a susține un imperiu, fie el format dintr-o persoană sau din sute de angajați, 

Ce uităm foarte des? Nu doar în perioadele grele, dar mai ales atunci? Că și persoanele cu businessuri uriașe au avut momente dificile care au părut fundături, drumuri fără ieșire. Ce e și mai interesant de (re)amintit? Că acele momente nu dispar complet atunci când atingi o anumită cifră de afaceri, un număr anume de angajați, o stabilitate de orice fel. Doar felul în care te raportezi la ceea ce numești acum eșec se schimbă. Și-abia de aici încolo pare că se poate începe clădirea succesului. O altă idee bestială, extrem de facilă, ai putea crede, dar pe care o uităm în 100% din cazuri? Că eșecul nu e finalul poveștii. Și asta am putea să ne amintim mult mai des. În orice.


Nu trebuie să fiu crezută pe cuvânt; precomandă pachetul Eșecuri de succes de aici.

Facebook Comments