O planetă prinsă la mijloc între ambiții politice ale impotenților de tot felul
I-am citit întotdeauna cu plăcere pe frații Vakulovski – și mereu m-a ajutat să nu fiu prinsă în imposibilitatea de a face ierarhii faptul că scriu atât de diferit unul față de celălalt. În vreme ce în proza și-n poezia lui Mihail parcă mai întrezărești o rază de speranță pentru omenire și încredere în oameni, la Alexandru …
Continue reading “O planetă prinsă la mijloc între ambiții politice ale impotenților de tot felul”
Viitorul anterior: demnitatea singurătății la bătrânețe
Liviu Ornea debutează în proză cu volumul Viitorul anterior, apărută în colecția colecția N’Autor de la editura Nemira, o serie de texte ca „o mică bijuterie literară”, așa cum bine spune coordonatoarea colecției, Eli Bădică. O incursiune în trecut cu scopul de recuperare fragmentară demnă a acestuia, o rememorare a episoadelor de viață trăită înainte ca neputințele …
Continue reading “Viitorul anterior: demnitatea singurătății la bătrânețe”
„Toată lumea minte. Ce s-ar întâmpla dacă ai spune adevărul?”
Ce s-ar întâmpla dacă aș spune adevărul? La Proiectul Autenticității m-au atras titlul și coperta. Atât. Altceva n-am știut nici despre carte, nici despre autoare, decât atunci când am ajuns la finalul romanului. Unul care, în lipsa premisei principale, poate că ar fi fost doar o altă poveste de dragoste dintre atâtea sute de mii …
Continue reading “„Toată lumea minte. Ce s-ar întâmpla dacă ai spune adevărul?””