O veste bună pentru iubitorii de carte de la noi şi pentru cei care vor să fie informaţi constant despre noutăţile care ajung pe rafturile librăriilor şi care poartă semnătura unui „scriitor încă-n viaţă”, cum spune Mihail Vakulovski, pe un volum de poezie sau de proză scurtă, pe un roman sau o traducere.

În fiecare zi de joi, pe platforma culturaindirect.ro, de la ora 19.00, Alina Purcaru și Bogdan-Alexandru Stănescu intră alternativ în dialog cu scriitori români care modelează, prin cărțile lor, ceea ce cunoaştem drept literatura română contemporană. Gazda acestor întâlniri este Muzeul Naţional al Literaturii Române. Succinte pentru a se adapta preferinţelor celor care îşi iau informaţiile de pe social media, dar încercând totuși să atingă esența literaturii celor invitați, aceste dialoguri video încearcă să creeze un portret viu şi dinamic al peisajului editorial autohton. Poeți, prozatori, traducători, editori de marcă, în fiecare joi, la „Scurt pe 2”.

Primul material a apărut pe 9 iulie şi a fost despre cele mai recente apariţii semnate de Veronica D. Niculescu, aceasta aflându-se într-un dialog cu Bogdan-Alexandru Stanescu despre cum se îmbină scrisul cu tradusul, dar și despre proiecte viitoare. Într-o atmosferă de vară, relaxată, cei doi autori discută despre naşterea romanului Toţi copiii librăresei şi despre personajele acestuia, decoruri ale copilăriei şi regăsirea acestora în poveştile care reconstruiesc trecutul într-un amestec de ficţiune şi autobiografie, dar şi motivele pentru care Veronicăi D. Niculescu îi displac profund cărţile care seamănă a reportaj. Materialul integral, deschis şi amical, care are puţin peste jumătate de oră, este disponibil pe platforma culturaindirect.ro, unde puteţi urmări şi viitoarele emisiuni, aici.


Grafică afiş: Petru Șosa

Facebook Comments