Am făcut cunoștință cu evenimentul și cu echipa Bikeathon Țara Făgărașului anul trecut, în 2018, când m-a uimit cum o comunitate atât de mică, așa cum este cea din Făgăraș, reușește să aducă laolaltă atât de mulți participanți la un concurs de pedalat pentru diverse cauze, ca să nu mai spun că m-a mirat și felul în care echipa a reușit să își găsească susținători pentru proiecte în afara limitelor județului Brașov, cu participanți veniți cam de prin toate colțurile țării, dar și în afara granițelor României, avându-i aici în vedere pe cei care au pedalat în țările care i-au adoptat în urmă cu mulți ani.

Bikeathon Țara Făgărașului înseamnă deja 5 ediții la care au participat peste 2500 de bicicliști care au pedalat peste 22 200 de kilometri. Din acest efort, la care s-au adăugat și mai bine de 450 de voluntari și aproape 1800 de donatori, au rezultat 335 000 lei strânși, deci 66 de proiecte susținute. Pe site-ul celor de la Fundația Comunitară Țara Făgărașului poți afla mai multe detalii despre fiecare pas făcut de fundație, despre proiectele în care s-au implicat și despre rezultatele care fac din comunitatea din Făgăraș una tot mai activă.

Vrei să te implici și tu pe 8 iunie 2019? Iată cum poți face asta: dacă ești copil, poți alege una dintre cele trei curse care au loc în jurul Cetății Făgăraș; persoanele cu dizabilități se întrec prin oraș, pe un traseu de 4 km; cei care vor să se ia foarte în serios au de ales între 4 curse MTB, adică între trasee de 10, 22, 46 sau 72 km pe dealurile Podișului Transilvan, prin sate săsești, Pădurea Comorii și cu ochii mereu la zăpezile de pe Munții Făgăraș. Grupurile din diaspora sunt și ele primite cu entuziasm, iar dacă nu vor să plece din țările de adopție, evenimentul Bikeathon Țara Făgărașului e mai mult decât bucuros să știe că grupurile formate pedalează în ziua de 8 iunie indiferent de locul în care s-ar afla.

La Făgăraș e o atmosferă de festival în ziua concursului, iar aici cred că se simte și influența elementelor din zona de start/sosire, unde vor exista hamace și puffuri, zonă de experimente Științescu, proiecte foto, masaj și terapie, dar și un DJ set pe seară, după proiecția de scurt-metraje de la NexT Film Festival, acrobații aeriene și concert acustic care se va întinde până târziu, în noapte.

Dacă îți place să pedalezi și cauți și motive pentru care să o faci, aruncă o privire pe site-ul FCTF, acolo unde afli cum te poți implica. Pedalează pentru o cauză bună și distrează-te la Bikeathon Țara Făgărașului 2019! Ne vedem pe 8 iunie la Făgăraș!

Facebook Comments